“De FPF moet een partij zijn/worden die gezien wordt en waar je niet omheen kan”


Matthé Ribbens, Bestuurslid

Geboren en getogen in Roosendaal, maar woont ondertussen in Amersfoort. Een heuse boekenwurm met nog 400 boeken op de boekenplank. Een muziekliefhebber met een kast vol ‘ouderwetse’ Cd’s.

Matthé is sinds maart 2023 directeur bij Clip GGZ, maar heeft voor die tijd zeker niet stilgezeten. Hij werkte zo’n vijf jaar bij gemeentes op het terrein van WMO en Jeugdzorg en heeft veel gedaan op het terrein van zorg en belangenbehartiging.

Ondertussen is hij sinds kort dus werkzaam bij CLIP GGZ, een organisatie die er is voor iedereen in Flevoland die vragen heeft over de geestelijke gezondheidszorg, zoals maatschappelijke opvang en psychiatrie. In de vorm van inloopuren op twee locaties in Flevoland (Almere en Lelystad) kunnen mensen terecht met hun verhalen/problemen.

Matthé verteld gepassioneerd over waar hij op dit moment bij CLIP GGZ mee bezig is. Hij vertelt onder andere over het taboe wat er ligt op de geestelijke gezondheidszorg: ‘Eén op de 3 problemen bij de huisarts is ggz gerelateerd. Ik heb nieuws voor je, die kans is heel groot dat je in je leven met een depressie of een verslaving te maken krijgt.’

Naast zijn werk voor CLIP GGZ is Matthé sinds een aantal maanden ook lid van de FPF. Matthé hoopt dat de FPF bij de politiek goed op de kaart komt te staan. Dat de FPF kan dienen als een gesprekspartner. Zowel op Provinciaal als gemeentelijk niveau. De FPF moet een partij zijn/worden die gezien wordt en waar je niet omheen kan. Voor Matthé zijn ‘Samenhang’ en ‘Samenwerking’ de sleutelbegrippen. Je kan ontzettend veel van elkaar leren.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!