“Ik zou willen dat alle zorgorganisaties positieve gezondheid centraal hebben staan. ”


Martine Visser, Voorzitter

Martine is eigenlijk een echte Noordeling, maar woont inmiddels al 16 jaar in Almere. Martine vindt Flevoland een hele fijne provincie; er is veel dynamiek, inwoners willen hunnen handen uit de mouwen steken en er is ruimte om dingen uit te proberen. De Flevolanders komen overal vandaan en hebben allemaal verschillende nationaliteiten. Het zijn echt mensen die vastbesloten zijn om er iets van de maken.

Martine was rector op een scholengemeenschap in Rotterdam en heeft als wethouder en raadslid in Almere gewerkt. Op dit moment is Martine directeur-bestuurder van Centrada en sinds 4 jaar betrokken bij de Flevolandse Patiëntenfederatie (FPF). Ze werd door de oprichters gevraagd als onafhankelijk voorzitter. Voor Martine nieuw terrein, maar heel leuk om iets nieuws te doen. Wat Martine aanspreekt in de FPF is dat er vanuit het inwonersperspectief gekeken wordt; burgers hebben baat bij gezondheid. Er wordt steeds vaker een beroep gedaan op de FPF om mee te denken en te praten. Martine doet dit vanuit het gedachtengoed positieve gezondheid waarin de mens in zijn geheel centraal staat. Vooral de kwetsbare patiënt die het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen, moet niet vergeten worden.

In de toekomst zou Martine willen dat alle zorgorganisaties positieve gezondheid centraal hebben staan. Dat er meer zorg in de wijk gebeurt en dat er oog voor elkaar is. Dat de problematiek in de huisartsenzorg aangepakt gaat worden en dat inwoners hierin hun eigen verantwoordelijkheid nemen. De FPF kan hierin een rol spelen door het vuurtje aan te wakkeren en het gesprek te starten. Iedereen te blijven prikkelen en te kijken hoe het anders kan. Het verbinden van burgerinitiatieven is ook belangrijk; iedereen die vanuit patiëntperspectief denkt met elkaar verbinden, ze staan niet alleen. Maar wat ook niet vergeten moet worden is dat het voor zorgmedewerkers (weer) leuk moet zijn om in de zorg te werken. Zij zijn immers ook burgers.

info@flevolandsepatientenfederatie.nl

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!