Huisartsenzorg in Flevoland onder druk

Je kunt niet meer altijd binnen een paar dagen terecht bij je huisarts. En steeds meer Flevolandse inwoners hebben niet eens een eigen huisarts. Van Urk tot aan Almere, in heel Flevoland houdt het huisartsentekort de gemoederen bezig. Veel burgers maken zich grote zorgen. Een eigen huisarts die je kent en vertrouwt en die laagdrempelig bereikbaar is, is een groot goed.

De FPF spreekt met huisartsenorganisaties in Flevoland en met Zilveren Kruis over oplossingen om voldoende, maar ook goede huisartsenzorg te blijven garanderen in Flevoland. Dat gebeurt bij actuele gebeurtenissen, zoals de overdracht van een praktijk op Urk, maar ook meer in het algemeen. Dan gaat het over zorgen dat het aantrekkelijk moet zijn voor jonge huisartsen om zich hier te vestigen en ook over hoe de financiering van de huisartsenzorg geregeld is. De FPF is bijvoorbeeld voorstander van populatiebekostiging.
Vice-voorzitter Herman Linzel hierover: “Populatiebekostiging betekent, dat een huisarts een vast bedrag per ingeschreven inwoner krijgt. Daardoor is er minder bureaucratie en kan een huisarts zich vooral bezighouden met wat de patiënten nodig hebben.”
De zorg over huisartsentekort lijkt in Flevoland nog groter dan elders. Dat maakt, dat ook de landelijke en lokale politiek dit onderwerp steeds vaker op de agenda heeft staan, omdat burgers en zorgverleners aan de bel trekken.

Eenvandaag over huisartsentekort Almere
Antwoorden schriftelijke vragen Tweede Kamer 
Presentatie toekomst gezondheidszorg gemeenteraad Urk
Bespreking huisartsentekort gemeenteraad Almere

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!